Relatietherapie

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Relatietherapie

Iedere relatie kent haar ups en downs

Als je net bij elkaar bent voel je je als stel vaak onoverwinnelijk. Je bent verliefd, je voelt een ongelooflijke klik, je kunt enorm goed met elkaar praten en de seks is geweldig. Hoe teleurstellend is het als er problemen ontstaan, als er onderwerpen zijn waar je niet goed over in gesprek komt of waar je ruzie over krijgt. En toch is dit wat je kunt verwachten als een relatie wat langer duurt.

Degene die je het meest dierbaar is, kan je het hardst raken

Problemen, discussies en kwetsuren horen er helaas bij, en als je (misschien) door wilt met je relatie, dan zul je een weg moeten zien te vinden om deze het hoofd te bieden. Omdat je vaak in patronen terecht komt met elkaar, kan een relatietherapeut helpen om deze te doorbreken.

Wat gebeurt er in relatietherapie?

Als jullie bij mij in relatietherapie komen is het eerste doel om met elkaar in gesprek te raken op die thema’s, waar jullie thuis niet uitkomen. Mijn praktijk is een veilige plek hiervoor, waar ruimte is voor jullie beider verhaal, waar we vanuit verschillende invalshoeken naar gaan kijken. Er is niet één werkelijkheid, maar wel ieders werkelijkheid en ik ga met jullie proberen die zo duidelijk mogelijk op tafel te krijgen. Niet alleen door te praten, maar ook door bijv. systemisch werk en theorieën, want zo doe je nieuwe inzichten op. Met deze inzichten ga je thuis aan de slag, want ik ga jullie concrete oefeningen meegeven.

Is relatietherapie niet erg zwaar…

Gelukkig zijn er steeds meer stellen die preventief naar een relatietherapeut gaan, gewoon, bij wijze van check-up. Maar vaak zijn er issues waar woede en verdriet bij komt kijken en dan is het écht pittig om naar een sessie te gaan. Daarom hecht ik eraan óók te relativeren, en met humor te kijken naar de situatie. Dat maakt dat stellen het, na de eerste zware start, vaak fijn vinden om naar sessies te komen. Omdat ze leerzaam zijn, en omdat ze jullie verder helpen.

Niet alleen voor liefdesrelaties

Relatietherapie is niet alleen voor liefdesrelaties! Ik krijg bijvoorbeeld ook moeders en dochters, broers of vriendinnen in de praktijk. Ook deze relaties betekenen immers veel in ons leven, hebben soms onderhoud nodig, of een derde die helpt bij conflicten of problemen die zijn ontstaan. Hoe mooi is het als beiden de bereidheid hebben om te investeren in de relatie en te werken aan een gezamenlijke toekomst?

Praktisch

Ik adviseer om te starten met drie sessies en dan te kijken waar jullie staan. Soms is dit voldoende, maar de meeste stellen komen vijf tot tien keer. Ik ben opgeleid als IBCT-relatietherapeut, maar gebruik ook elementen uit bijv. EFT, transactionele analyse en verbindende communicatie – net wat jullie nodig hebben.

De eerste sessie is 2 uur. De sessies daarna zijn 1,5 uur. De kosten zijn 105,- per uur excl. btw. Voor gezinsinkomens tot 40.000 per jaar 80,- per uur excl. btw (of stuur me een mailtje als je om andere redenen het reguliere tarief niet kunt opbrengen). Kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. 
Het is ook mogelijk ’s avonds of in het weekeinde afspraken te plannen.

Vinden jullie het prettig om eerst kennis te maken? Dat kan vrijblijvend en is kosteloos. Stuur een mailtje naar info@stiefenrelatie.nl.
 

Share our website