Stiefcoaching

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Stiefcoaching

Het gaat goed tussen jou en je partner, maar als het over de kinderen gaat….

Als je een nieuwe liefde vindt is de kans aanzienlijk dat hij of zij kinderen heeft uit een eerdere relatie. In het begin geeft dat vaak weinig problemen. Je bent verliefd en je hebt er alle vertrouwen in dat jullie er samen iets moois van gaan maken. Toch ontstaan na een tijdje vaak problemen. Niet tussen jou en je partner: als jullie samen zijn is het meestal liefdevol en gezellig. Maar zodra de kinderen er zijn, of het gesprek over de kinderen of exen gaat, dan verhardt de sfeer.

Stiefmethodiek

De harde werkelijkheid is dat meer dan 60% van de relaties het niet redt. En dat is jammer! Want als het je lukt om samen te ontwarren waardoor het nu precies schuurt, als er ruimte kan zijn voor ingewikkelde gevoelens én als je instrumenten aangereikt krijgt om aan de slag te gaan dan hoeft dit niet. De Stiefgoedmethodiek, waar ik mee werk, is bewezen succesvol: 90% van de stellen die de methodiek doorlopen heeft is na een jaar nog bij elkaar (en stellen komen vaak in het zwaarste jaar…).

Het coachingstraject

Een coachingtraject ga ik bij voorkeur aan met jou en je partner. We brengen in kaart waar jullie tegenaan lopen, waarbij alle gevoelens en gedachten er mogen zijn. Geen oordelen, geen schuldigen. We gaan samen naar jullie “stiefsysteem” kijken, en alles wat daarbinnen speelt. Mijn kennis over en ervaring met alles rond “stief” deel ik met jullie. Thema’s zijn onder andere wetmatigheden in een stiefsysteem, de stiefrol, pijnlijke dynamieken voor ouders en stiefs, loyaliteiten, (onbewuste) triggers, gedrag van kinderen, omgang met de ex en wat wel en niet werkt in een samengesteld gezin. We praten niet alleen maar, we gaan ook dingen doen, en jullie krijgen thuisopdrachten.
Een enkele keer kan het nuttig zijn om kinderen te betrekken en ook zijn er trajecten mogelijk met exen, als die wens er is.

Praktisch

Ik adviseer om te starten met drie sessies en dan te kijken waar jullie staan. Soms is dit voldoende, maar de meeste stellen komen vijf tot tien keer. De praktijk wordt als een fijne, veilige plek ervaren om issues te bespreken, maar waar ook ruimte is voor relativering en humor.

De eerste sessie is 1,5 tot 2 uur. De sessies daarna zijn 1,5 uur. De kosten zijn 105,- per uur excl. btw. Voor gezinsinkomens tot eur 40.000 bruto per jaar is het tarief 80,- per uur excl. btw (stuur me een mailtje als je om andere redenen het reguliere tarief niet kunt opbrengen). Kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Afspraken zijn ook 's avonds of in het weekeinde mogelijk.

Vinden jullie het prettig om eerst kennis te maken? Dat kan vrijblijvend en is kosteloos. Stuur een mailtje naar info@stiefenrelatie.nl.
 

Share our website